Tolkien (Innbundet)

Forfatter:

Bjarte Kaldhol (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 224
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tolkien
Oversatt av: Kaldhol, Bjarte
ISBN/EAN: 9788249603060
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Tolkien

"En av årets sterkeste biografier. (...) presis, troverdig og informativ" Poeten.no

Det er få forfattere som kan vise til samme popularitet og varige tiltrekningskraft som John Ronald Reuel Tolkien. Det er solgt mer enn 160 millioner eksemplarer av de berømte romanene hans, og de er langt på vei ansvarlige for å ha skapt hele den nye sjangeren "fantasy"-litteratur.

I denne biografien forklarer Michael White hvorfor Tolkiens innflytelse og betydning har fortsatt å øke også etter forfatterens død i 1973. Denne biografien er like rik på fakta som den er underholdende. Gå ikke glipp av den fascinerende beretningen om hvordan mannen som skapte Hobbiten, ble en av gigantene i moderne litteratur.

Til toppen

Om forfatter Michael White

Michael White har vært studieveileder ved d'Overbroecks's College i Oxford og er nå profesjonell forfatter og journalist. Han har skrevet flere bøker, blant annet bestselgerne Stephen Hawking: A Life in Science og Einstein: A Life in Science (begge sammen med John Gribbin), en biografi om Isaac Asimov, The Unauthorized Life, og Breakthrough, en bok om jakten på genet for brystkreft. Han bor i London sammen med sin kone.

Til toppen