Trærnes hemmelige liv (Innbundet)

Forfatter:

Cecilie Horge Walle (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Das geheime Leben der Bäume
Oversatt av: Walle, Cecilie Horge
ISBN/EAN: 9788202511210
Kategori: Natur
Omtale Trærnes hemmelige liv

Nytt blikk på gamle venner

Trærne i skogen kommuniserer med hverandre, de vokter over og tar ansvar for barna sine, og de ser etter sine skrantende gamle naboer.

Trodde du det bare var i fantasifortellinger som Harry Potter og Ringenes herre at trær oppfører seg som folk, må du tro om igjen. Skogens trær er fulle av følelser, og de har også hukommelse. Med utgangspunkt i nyere forskning og egne observasjoner, kan den tyske skogforvalteren Peter Wohlleben fortelle at det foregår forbløffende ting i skogene våre. I Trærnes hemmelige liv tar han oss med inn i et levende univers vi trodde vi kjente, men som til nå har hatt til gode å åpenbare seg for oss i all sin vitalitet.

 

Skjebnen ville at skogforvalteren gikk fra å vurdere markedsverdien på trær til å bli oppsynsansvarlig for en naturkirkegård og et urskogreservat. Den dype kjærligheten til naturen som tidligere hadde preget ham, blusset opp igjen. Han ble fascinert av alt han til nå hadde oversett, som knortete trær og knudrete, mosegrodde stubber, og plutselig oppdager han mengder av gåtefulle undere i skogen som han ikke kunne forklare: Trær utveksler næring slik at alle holdes i live, to trær enes om ikke å utvikle tykke grener som frarøver den andre lys, akasietrær vil ikke bli spist av sjiraffer og lager giftstoffer i bladene på sekunder – først ett tre og deretter alle i «flokken» som fanger opp duften av bladet sjiraffen har rukket å spise …

 

Informativt, lidenskapelig, overraskende og underholdende om hva som foregår trestammene imellom. Skogsturene dine blir neppe de samme etter at du har lest denne boken!

Til toppen

Bøker som dette utvider vår daglige opplevelse av verden.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Andre utgaver

Trærnes hemmelige liv
Bokmål Ebok 2016
Trærnes hemmelige liv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Trærnes hemmelige liv
Bokmål Heftet 2017
Trærnes hemmelige liv (Illustrert utgave)
Bokmål Innbundet 2018

Flere bøker av Peter Wohlleben:

Anmeldelser Trærnes hemmelige liv

"Trærnes hemmelige liv" er et verk fylt av en livgivende strøm av observasjoner og betraktninger. Bøker som dette utvider vår daglige opplevelse av verden. "Trærne er ikke spesielt raske av seg", skriver Wohlleben, "men de lever i en tilstand av indre likevekt", selv i en rotløs tid som vår egen. Det er nesten som om man slutter seg til dikteren Nils Collett Vogt: "Var jeg blot en gran i skogen". Fredrik Wandrup, Dagbladet

"(...) nå har jeg lest en bok som har forandret mitt syn på trær for alltid. Og det er ikke fordi jeg (som en gang utdannet meg til tømmerhugger) er blitt bløt og sprø. Den tyske skogforvalteren Peter Wohlleben har skrevet en vanvittig bok om "Trærnes hemmelige liv". Han viser vei inn i en verden jeg aldri har tenkt at finnes." Ole Mathismoen, Aftenposten

Les dette! Du vil bli fascinert, og det vil ikke bare være dine turer i skogen som blir annerledes. Die Presse ( A)

En fascinerende bok …
Wieland Freund i Die Welt

Peter Wohlleben arbeid er informativt, fylt med overraskelser, og veldig underholdende. Den har alt en sakprosa-bestselger trenger.
Rhein-Zeitung

En fascinerende sakprosabok som på en underholdende måte presenterer funn fra et ganske ukjent univers
Greenpeace Magazin

Til toppen

Om forfatter Peter Wohlleben

Peter Wohlleben (f. 1964) er en tysk forfatter av flere bøker om skog. Han har studert og arbeidet med skogbruk i mange år og er blitt mer og mer opptatt av økologi. I 2015 utkom Trærnes hemmelige liv. Boken ble raskt en bestselger. Den er oversatt til 19 språk og har solgt i mer enn 300 000 eksemplarer i Tyskland.

Til toppen