Ut av det blå (Heftet)

En personlig opplevelse av mystiske møter, visjonær innsikt og universell sannhet.

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

En livskrise endret helsearbeiderens liv for alltid og ga henne en ny forståelse av sykdom, forebygging og helbredelse. 

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Out of the Blue
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202526221
Omtale Ut av det blå

Ekstase – nedfelt i vår natur?

I tidligere tider ble mystikere og visjonære betraktet som annerledes. Man tenkte at de hadde en spesiell og direkte kontakt med det guddommelige. Moderne forskning viser imidlertid at evnen til opphøyde og ekstatiske bevissthetstilstander – kosmisk bevissthet – er nedfelt i vår natur. Vi har dermed alle muligheten til å oppleve det samme som Mary Terhune.

Av Kari Kahrs

 

Under en livskrise mottok sykepleieren spontane åpenbaringer fra Jesus, som forandret livet hennes for alltid. Budskapene gikk ut på at guddommelighet er menneskenes naturlige tilstand, og at det må vi erkjenne. Under en meditasjon noe senere fikk hun en opplevelse som viste at fødsel og død er en illusjon. Videre mottok hun det hun kaller en forbløffende introduksjon til homeopatien, en formidling som førte til at hun videreutdannet seg i dette faget og fikk en helt ny og utvidet forståelse av sykdom, forebygging, helbredelse og healing.

 

Nedlasting av visdom

Frem til 1984 levde Mary et ganske alminnelig liv, men dette året opplevde hun en åndelig oppvåkning etter åpenbaringer som ble inngitt henne av Jesus. Den Jesus hun møtte under oppvåkningen var ikke knyttet til noen bestemt religion, han tilhørte alle religioner. Mary vokste opp som katolikk, men da oppvåkningen skjedde, tvilte hun på Gud, og hun hadde for lengst lagt religionens dogmer bak seg. Fra det livsforvandlende møtet med Jesus og i alle år siden, har livet hennes vært fylt av mystiske opplevelser og åpenbaringer. Gjennom sju åpenbaringer ble hun kjent med Jesus som en mystisk revolusjonær som formidlet et banebrytende budskap om at Guds rike befinner seg i alle mennesker, og hun fikk vite at guddommelighet venter hele menneskeheten.

 

«Forstår du nå hva det egentlig handler om?» Dette spørsmålet gjentok seg ved hver av de sju åpenbaringene som Mary fikk lastet ned. Hun hevder det var Jesu egne ord, og at cellene hennes ble fylt av visdommen i informasjonen om tilgivelse, om det å dømme, om Bibelen, om kroppsvekt og følelser, om sykdom og aldring, og om egoet.

           

Homeopati er fremtidens medisin

Mary er spesielt opptatt av healing, selv om hun i egenskap av sykepleier alltid har praktisert tradisjonell medisin. Med sin spesielle yrkesbakgrunn kombinert med de nedlastingene hun har fått fra Jesus, er hun blitt en budbringer som kan formidle innsikt om sykdommens vesen og i hvilken retning helbredelse av hele mennesket i fremtiden bør gå.

 

Med sin bakgrunn fra skolemedisinen ble Mary overrasket da hun i åpenbaringene fra Jesus ble vist veien inn i homeopatien som helbredelsesmetode. Hun fikk formidlet at homeopatien er det perfekte medisinske systemet i en tid da vi oppdager at det finnes en guddommelig bevissthet som infiltrerer, stimulerer og informerer kroppen. Det er i bevisstheten at sinnet og følelsene lagrer de traumene som i sin tur viser seg i form av fysiske symptomer. Når vi opplever at vi egentlig er bevissthet, ånd, som stimulerer og gir liv til den fysiske kroppen, vil vi se at vi har behov for et system med bevissthetsbasert medisin for å støtte den og opprettholde harmonien.

 

I en alder av 55 år kastet Mary seg ut i homeopatistudiet. Det var et kall. Hun erfarte at homeopatien bygget bro mellom vitenskap, natur og det guddommelige, og forsto at bevisstheten er den viktigste levende kraften i healing og i livet i sin alminnelighet. Selv erfarer hun at homeopatien styrker livskraften i så stor grad at hun sjelden blir syk i det hele tatt.

 

Et glimt av fremtiden

Mary har gjennom åpenbaringene fra Jesus fått et glimt av fremtiden, og i boken deler hun dem med oss. Blant annet har hun fått lastet ned at bevisstheten lever utenfor kroppen og at den eksisterer hinsides tid og rom, og at den gir kroppen og hjernen stimulans og informasjon. Bevisstheten er det allvitende operativsystemet i kropp, sinn og ånd og i universet, den er guddommelig både i sitt opphav og i sitt vesen, og denne kunnskapen vil snu opp ned på det medisinske systemet vi har i dag. Og ettersom vi er skapninger av bevissthet, trenger vi bevissthetsbaserte medisinske systemer for å opprettholde harmonien i kropp, sinn og ånd. Mary ser for seg at homeopati og akupunktur vil spille viktige roller i utviklingen av menneskehetens bevissthet.

 

Forebyggende medisiner vil ikke lenger bygge på materielle kjemikalier for å stimulere immunsystemet. I stedet vil høypotente og rimelige remedier sørge for healing av den vitale kraften, bevisstheten, både forebyggende og helbredende, uten bivirkninger og ifølge naturens iboende lov om likhet og healing. Homeopati og skolemedisin vil forenes og gi en mer balansert innfallsvinkel til helse og velvære. Når vi opplever at vi egentlig er bevissthet, ånd, som stimulerer og gir liv til den fysiske kroppen, vil vi se at vi har behov for et system med bevissthetsbasert medisin som støtter bevisstheten og opprettholder harmonien. Når den bevissthetsbaserte homeopatien blir gjeninnført i dagens medisinske system, får vi et naturlig tilskudd til dagens behandlingstilbud, og bevisstheten blir utgangspunktet for helbredelse av sykdom. Det, sier Mary Terhune, vil føre til en nedgang i antall sykdomstilfeller, selv lidelser man har betraktet som uhelbredelige.

 

Mary håper at hun ved å fortelle sin historie kan hjelpe oss med å forstå at livet selv er en hellig vei til det guddommelige vi alle har i oss. Det som skal til er at vi går dypt i oss selv. Da, sier hun, vil vi intuitivt bli ledet til personer, steder og opplevelser som vil bygge opp under den indre oppvåkningen. I hennes tilfelle skulle det en livskrise til. Vi andre kan her og nå velge å vende oss innover og forløse følelsesmessige blokkeringer og dermed åpne for vår guddommelige natur.

 

Til toppen

Utdrag

Jeg var ute og syklet en ettermiddag og stoppet langs veien for å kaste et blikk på noen barn som spilte softball. Jeg sto over sykkelen med den ene foten på fortauet for å holde balansen, og den andre fortsatt på pedalen. Av en eller annen grunn tittet jeg ned på bakken. Bare noen centimeter fra foten min lå en skadet spurv. Det så ut til at bare den ene av vingene fungerte, og den gikk rundt i ring for å prøve å komme seg opp i luften.

           

Uten å tenke meg om tok jeg den opp i hånden og la den inntil hjertet mitt, i håp om at lyden av hjerteslagene kunne roe den ned. Jeg satte meg på sykkelen og dro hjem. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg ville kunne gjøre for spurven, men jeg kunne ikke la den bli liggende på bakken for å dø.

           

Da jeg kom hjem, fant jeg en pappeske, tømte den og la fuglen nedi. Den prøvde ikke å bevege seg stort, dels fordi den sikkert var redd, og dels på grunn av skaden. Jeg så at et av øynene var alvorlig skadet på grunn av et eller annet slags traume. Jeg var sikker på at fuglen kom til å dø. Hva skulle jeg gjøre?

           

Jeg helte litt vann i en liten bolle og hentet inn litt gress for å fôre boksen innvendig. Så ringte jeg til en venninne som hadde sendt meg på reikikurset. "Å," sa hun leende. "Særlig fugler blir tiltrukket av folk som åpner seg for reikienergien. Gi den litt Rescue Remedy, hold den i hendene dine, og gi den reiki." Rescue Remedy er en kombinasjon av blomsteressenser som er oppløst i en væske, og det sies at den kan virke beroligende og gi healing under stress.

           

Da jeg hadde avsluttet samtalen, visste jeg ikke hva jeg skulle tro. Jeg tenkte egentlig at venninnen min var litt underlig. Men hva hadde jeg å tape? Jeg utførte reiki på fuglen slik jeg var blitt fortalt, og ga den litt Rescue Remedy. Senere dro jeg på butikken og kjøpte noe fuglefrø. Jeg forventet ikke at spurven skulle overleve, men jeg utførte reiki på den noen ganger om dagen de to neste dagene. Hver gang jeg kom hjem fra jobb, løp jeg bort til esken og var sikker på at jeg ville finne en død spurv.

           

Den tredje dagen kom jeg hjem som vanlig og gikk bort til esken. Den var tom! Å nei, tenkte jeg, fuglen kom seg ut av esken og ligger død et eller annet sted i et hjørne. Jeg begynte å lete etter fuglen, og til min store overraskelse satt den på en stol i stuen! Jeg trodde ikke mine egne øyne. Den begynte å fly rundt i rommet. Hvordan kunne dette henge sammen? Den hadde vært så skadet. Det var et mirakel. Jeg var fullstendig overveldet og overrasket.

           

Nå hadde fuglen kommet seg igjen, så neste oppgave var å slippe den ut – men hvordan? Først måtte jeg få fanget den. Og hvordan skulle jeg klare det? Jeg tok med esken inn i stuen, der jeg fant fuglen sittende på stolen igjen. Jeg bestemte meg for å snakke med den mens jeg hele tiden lurte på om det virkelig ville fungere. "Hør her," sa jeg høyt, "du må fly over hit til denne esken. Hvis du gjør det, og du lar meg få fange deg, skal jeg slippe deg ut. Vær ikke redd, jeg skal ikke skade deg."

           

Til min store overraskelse fløy fuglen bort og satte seg på esken. Med én rolig og rask bevegelse tok jeg den forsiktig i hånden og gikk til bakdøren. Jeg så på den og så at den fortsatt bare hadde ett øye å se med. Men i det minste hadde såret på det skadde øyet grodd. Jeg gikk ned trappen fra den bakre verandaen, stilte meg under epletreet og slapp den fri.

 

For et syn! Jeg åpnet hendene og så at den fløy fast og bestemt bort til en av de nederste greinene på treet. Jeg kjente at jeg holdt igjen tårene, men til slutt slapp jeg bare gråten løs. Jeg ønsket den lykke til og kjente en sterk kjærlighet mellom oss. Spurven satt en stund på greinen og tittet på meg, som om den skulle si farvel for godt, og så fløy den raskt over til et annet tre hos naboen. Vingen var blitt helt frisk, og det virket som den navigerte helt fint med bare ett øye.

           

I det øyeblikket følte jeg at fuglen og jeg hadde utvekslet kjærlighet til og takknemlighet for hverandre telepatisk. Jeg slo opp ordet telepati i ordboken. Det ble definert som «angivelig overføring av budskaper fra et sinn til et annet ved andre midler enn ved å snakke eller å se».

           

Dette var ikke min siste opplevelse med fugler. Allerede neste morgen, akkurat da jeg skulle åpne døren til den bakre verandaen for å gå på jobb, sto en due rett foran døren og ventet på å få komme inn i huset! Jeg tenkte: Hva i himmelens navn er det den vil? Hadde den fått en anbefaling fra spurven? Kunne venninnen min ha rett i at fugler fornemmer healingenergi? Jeg jagde den litt bortover, slik at den ikke skulle komme inn på kjøkkenet. Den flyttet seg til den andre siden av verandaen, men ville ikke gå sin vei. Det var da jeg forsto at den var syk.

           

Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle gjøre, så jeg bestemte meg for å gå inn igjen og ringe til dyrekontrollen. De virket ganske overrasket da jeg forsøkte å forklare at fuglen ønsket å komme inn hos meg fordi den var syk, men de lovte å komme bort og ta seg av situasjonen. I mellomtiden måtte jeg gå på jobb. Jeg vet ikke hva som skjedde videre med duen, men jeg sluttet å tvile på venninnen min og hva hun hadde sagt om at fugler ble tiltrukket av reikienergien.

Til toppen

Om forfatter Mary Terhune

Mary Terhune har arbeidet med helse i over 40 år. I 15 av dem praktiserte hun vestlig medisin på sykehus, pleiehjem og legekontorer. Deretter gikk hun over til bevissthetsbasert homeopati, kroppssentrert terapeutisk massasje og reiki. Hun har også en utdanning i sosiologi og arbeidet i 16 år som administrasjonsassistent ved Massachusetts Institute of Technology der hun organiserte internasjonale konferanser og møtte flere av verdens fremste forskere innenfor romplasmafysikk, noe som utvilsomt har virket inspirerende i hennes søken etter svar på livets store spørsmål.

I dag bor og arbeider hun i en mindre by i New England, i nærheten av familien sin. Hun praktiserer meditasjon med en personlig lærer som veileder til indre kunnskap og erfaring. www.maryterhune.com

Til toppen