Våre skjulte evner (Innbundet)

telepati, klarsyn og fremsyn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 294
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788253035598
Omtale Våre skjulte evner

Overtro - verken over eller tro, men viten?

Anerkjente forskere, blant dem en nobelprisvinner i fysikk, hevder at telepati er en realitet.

Det foreligger forbløffende resultater fra forskningens verden som beviser at fenomener mange avfeier som overtro etter alle vitenskapelige målestokker «finnes».  Men man greier ikke å forklare dem; forskerne forstår ikke hvordan telepati og beslektede fenomener som klarsyn og fremsyn faktisk er mulig.

Terje G. Simonsen, forfatter av Våre skjulte evner, gjør i sin utrolig innholdsrike, opplysende og velskrevne bok et forsøk: «Sett at vår bevissthet ikke er begrenset til vårt eget hode, men at alle menneskers bevissthet fra naturens side er knyttet sammen i et stort nettverk – et slags ‘mentalt internet’», fremsetter han, og spør: «Kan det vi kaller paranormalt eller overnaturlig forstås som kommunikasjon via et slikt nett?»

Simonsen knekker og knar, som han selv sier, på dagens tilstivnede oppfatninger av hva bevissthet er, ved å presentere alternativer til den gjengse oppfatningen blant svorne tilhengere av naturvitenskapens virkelighetsforståelse, at bevissthet kan forklares ut ifra fysiske prosesser i hjernen og at den er begrenset til vår eget hode. Det er nesten ufattelig for den som har erfart såkalt overnaturlige fenomener at det er mulig å forholde seg til en så trang virkelighetsforståelse. Vår bevissthet fremstår som begrenset fordi vår forståelse av den er begrenset. Men vår forståelse av hvordan verden henger sammen endrer seg, det har den alltid gjort– en gang trodde vi jorden var flat. Når vi forstår mer av hvordan bevisstheten fungerer, vi trolig paranormale fenomener fremstå som normale, overnaturlige hendelser oppleves som naturlige.

Det er bare å håpe at vitenskapsfolket snart tar et sjumilssteg mot en ny forståelse av menneskesinnet.

Til toppen

Andre utgaver

Våre skjulte evner
Bokmål Heftet 2014
Om forfatter Terje G. Simonsen

Terje G. Simonsen er idéhistoriker med særlig interesse for religionsfilosofi, esoteriske og okkulte tradisjoner. Han har tidligere utgitt boken Janus – et tidsskrift og en tid (2001), om det antroposofiske tidsskriftet Janus, foruten essays og den esoteriske teksten Enoks Bok (2004) som blant annet inngår i Dødehavsrullene.

Til toppen