Veier til visdom (Innbundet)

Forfatter:

Inger-Johanne Sæterdal (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vägar till visdom
Oversatt av: Sæterdal, Inger-Johanne
ISBN/EAN: 9788202322533
Kategori: Selvutvikling
Omtale Veier til visdom

Kan man lære å bli klok?

Ja, sier Stefan Einhorn, kjent fra Skavlan og NRKP2s På livet laus. Og fra boken Kunsten å være snill.

Kan man lære å bli klok?

Ja, sier Stefan Einhorn, kjent fra Skavlan og NRKP2s På livet laus. Og fra boken Kunsten å være snill. I Veier til visdom tar den populære svenske forfatteren og foredragsholderen for seg en rekke personer som tradisjonelt har blitt sett på som vise, og betrakter deres egenskaper.

Et vist menneske har i tillegg til faktakunnskap evnen til å ”lese mellom linjene”. Det har livserfaring, overblikk, evne til å tenke konsekvent, empati, integritet og en ydmyk fremtoning.

Ofte blir det satt likhetstegn mellom alderdom og visdom, men i vår tid kan like gjerne yngre  mennesker være visdomsbærere. Før var livserfaring tilstrekkelig, nå må man også henge med i en raskt omskiftelig verden for å være vis. Det er derfor viktig å ta imot utfordringer og lære nye ting; være et menneske i bevegelse. Kanskje ville en bloggende Gandhi ha kunnet bli vår tids ideal?

Til toppen

Andre utgaver

Veier til visdom
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Stefan Einhorn:

Om forfatter Stefan Einhorn

Stefan Einhorn hoppet for flere år siden av en lysende karriere som lege og forsker, og er i dag professor i etikk ved Karolinska Institutet i Stockholm. I tillegg til å undervise er han en ivrig foredragsholder rundt etiske spørsmål.

Til toppen