Velferd uten grenser (Heftet)

Den norske velferdsstaten ved veiskillet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 237
Forlag: Akribe
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279500896
Kategori: Sosialt arbeid
Fag: Helsefag
Omtale Velferd uten grenser

Halvard Vike gir med Velferd uten grenser en skarp analyse av velferdsstatens framtid.

Mennesker som arbeider med å opprettholde velferdsstaten i tider preget av akutt økonomisk krise, er opptatt av å strekke til. Lokalpolitikere, administrative ledere i kommunene, sykepleiere, politi, lærere, sosionomer, barnevernspedagoger og førskolelærere – det er disse som i praksis forvalter ansvaret for å virkeliggjøre velferdsstatens gode hensikter.

Det er et problem at disse yrkesgruppene ser ut til å oppleve et stadig mer dramatisk misforhold mellom det de er pålagt å gjøre, og det de har mulighet til å gjøre. Statlige myndigheter pålegger dem oppgaver som ikke står i forhold til de økonomiske bevilgningene. Dette må myndighetene stå til ansvar for.

Velferdsstaten har skapt gode resultater på en rekke områder. På den annen side har den framtvunget noen grunnleggende dilemmaer som vi i dag begynner å se konturene av. Boka gir et meget godt grunnlag for å diskutere disse dilemmaene. Forfatteren formidler nye synspunkter på makt og ansvar på ulike nivåer i samfunnet, og han belyser velferdsstatens yrker med kunnskaper fra historie, antropologi, statsvitenskap, sosiologi og idéhistorie.

Til toppen