Vinter og Jul med Kjell Aukrust av Kjell Aukrust (Lydbok MP3-CD)

Vinter og Jul med Kjell Aukrust (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Maurstad, Toralv
Spilletid: 2:29
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 272.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202348786
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Vinter og Jul med Kjell Aukrust

Julestemning i stua

Vinter og jul med Kjell Aukrust er en samling varme og humoristiske fortellinger fra et langt og kjært forfatterskap. Fortellingene fra hans eventyrlige og fantasirike verden skaper julestemning for både liten og stor!

Toralf Maurstad leser inn tre av Kjell Aukrusts mest spennende bøker: Ludvigs jul, Gurin med reverompa og Je og’n Solan.
I Ludvigs jul kan vi høre om da Gundersen skjøt månen slik at den falt ned, om fulle fuglers hasardiøse flyveferd, om den nytteløse kampen mot å tjuvsmake på julebaksten, og om Ludvigs stille undring om hvor det blir av alt det gode og snille i oss, når lyset blåses ut julenatten.

Fjøsnissen
Gurin med reverompa handler først og fremst om fjøsnissen Gurin og revehalen som vokste ut av bukselinninga hans fordi han rappet til seg vel mye julebakst. Men boken rommer også Ludvigs refleksjoner over det å være redd for busemenn, saltvann og kondensstriper, og den belevne Solan Gundersens beretninger om og til det norske kångehus.

Optimistisk morgenfugl
Je og'n Solan er Kjell Aukrusts første bok om Solan Gundersen – fuglen som basket seg inn på det norske bokmarkedet med korte vingestubber, strikkeslips og filttøfler. Solan Gundersen er den personifiserte morgenfugl, "nonchalant utruga i ei osp attme' Glåma". Han er barnefødt optimist med filttøfler, strikkeskjerf og lav moral. Gled deg til tre herlige fortellinger!

Til toppen

Andre utgaver

Vinter og jul med Kjell Aukrust
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008

Flere bøker av Kjell Aukrust:

Om forfatter Kjell Aukrust

I snart 50 år har Kjell Aukrust gledet tusenvis med sine fortellinger og tegninger. Med usedvanlig treffsikkerhet har han skapt et frodig persongalleri i grenseland mellom fiksjon og virkelighet. Han debuterte som forfatter så tidlig som i 1958 med boka Simen. Den ble årets sensasjon og trykt i et opplag på langt over 100 000. Allerede i 1966 kom boka Je og ’n Solan. Folk flest kjenner seg igjen i Kjell Aukrusts fortellinger. Humoren har alltid vært hans viktigste virkemiddel, og i tekst og tegninger lokker han på en unik måte fram smilet.

Til toppen