Virkelighet speiler vibrasjon (Heftet)

Wayne W. Dyer i samtale med den ikke-fysiske sjelegruppen Abraham

Forfatter:

og

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 174
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Co-creating at it's best
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202491734
Kategori: Selvutvikling
Omtale Virkelighet speiler vibrasjon

Når mestere fra to verdener møtes

Wayne W. Dyer var en god venn av Esther Hicks gjennom mange år. Men først sent i livet fikk han oppfylt et ønske han lenge hadde hatt: en personlig samtale med Abraham.

Av Kari Kahrs

Wayne W. Dyer underviste og skrev innsiktsfulle bøker i mer enn førti år, om visdom og åndelighet som har gitt svar på mange av livets små og store spørsmål, til glede for svært mange verden over. Men uansett hvor mye kunnskap han formidlet i årenes løp, lette han til det siste etter svar på mangt og mye. I Virkelighet speiler vibrasjon stiller han spørsmålene som fortsatt opptok ham, til sjelegruppen Abraham.

Vi er alle en forlengelse av Abraham
Abraham er en ikke-fysisk sjelegruppe som Esther og Jerry Hicks har kommunisert med i en årrekke. Nå har Jerry gått over til den andre siden, men Esther har videreført den jevnlige kontakten med den vise sjelegruppen. Abraham understreker at de er en kollektiv bevissthet, en vibrasjon som alle har tilgang til, men som Esther har vært dypt konsentrert om kontinuerlig og i mange år etter at hun ble kontaktet direkte av sjelegruppen. Derfor har hun klart å oppnå en frekvens som gjør det mulig for henne å fininnstille seg på Abraham slik at hun kan høre budskapene klart og presist.

Abraham kommuniserer med Esther ved å overføre det de kaller «tankeblokker» til hennes sinn. Så finner Esther ordene som stemmer overens med disse tankeblokkene, hun omsetter vibrasjonene og kunnskapen fra Abraham til et språk vi kan ta til oss. Abraham sier at dette er mulig for oss alle. Det er snakk om å innstille seg på en høyere frekvens og gjøre det tilstrekkelig ofte til at det blir konsekvens i det.

Hva er vel livet …
… et pust i sivet, som synker ned. Et spill av krefter, som higer efter en evighet. Vakre ord fra poeten Adam Oehlenschläger. Ifølge Abraham trenger vi imidlertid ikke å hige etter en evighet - vi er evighet, hver eneste en av oss. Sjelegruppen forteller Wayne at de synes vi her på jorden har et sprøtt perspektiv på livets sammenheng. De ser at mange tror de trer inn i det fysiske legemet ved det jordiske livets begynnelse, at de lever en liten stund for så å bli borte. Men faktum er, sier Abraham, at vi lever evig. Vi forsvinner aldri. Når vi ikke lenger er i den fysiske kroppen, er vi fortsatt bevissthet, og fortsatt i berøring med det som skjer på jorden.

Vi skaper vår egen virkelighet
«Det skjer,» sier sjelegruppen, «fordi de tankene vi tenker utstråler en vibrasjonsfrekvens som loven om tiltrekning kontinuerlig reagerer på.» Alt det vi måtte ønske og det vi ellers måtte konsentrere oss sterkt om, kommer til oss på grunn av de vibrasjonene vi utstråler og loven om tiltrekning som responderer på disse vibrasjonene. Vi velger selv hva vi vil konsentrere oss om. Kjærlighet, frihet, glede - eller tristhet og fortvilelse. Som Abraham sier til Wayne: «Kilden til alt som er, er der for alle og til enhver tid. Vi er alltid der. Når du er oppmerksom på kildens tilstedeværelse, og når du ikke utstråler en vibrasjon som hindrer deg i å harmonisere deg med kilden, kan du oppleve vidunderlige øyeblikk når som helst. Folk flest kaller dem som gjør dette for mestere, men alle kan få det til. Det handler om å mestre konsentrasjon.»

Vibrasjoner, energi og tanker i samspill
Abraham forteller Wayne at det finnes en bevissthet som ligger utenfor det vi kjenner som hjernens konsentrasjonsevne. Denne bevisstheten er de vibrasjonene sjelegruppen stadig kommer tilbake til. Vibrasjoner, energi og tanker fungerer i samspill. Når det har skjedd tilstrekkelig fremdrift i samspillet, vil det oppstå emosjoner. Disse emosjonene, sier Abraham, er manifesteringer. Før vi trådte inn i den fysiske kroppen, var vi bevissthet. Vi lengtet etter å projisere en del av denne bevisstheten i en fysisk kropp fordi vi i egenskap av bevissthet forsto at vi i den fysiske kroppen ville bli inspirert til videre utvikling, at det å være født i en fysisk kropp, omgitt av alle de variasjoner og kontraster planeten jorden har å by på, ville stimulere til nye tanker. Virkeligheten med tid og rom gir inspirasjon til videreutvikling i det evige kretsløpet.

Forandring på 17 sekunder!
Når vi tenker en tanke i bare 17 sekunder, vil loven om tiltrekning tilføre en annen og tilsvarende tanke til denne. Dyer får presentert et praktisk eksempel: «La oss si at du våkner om morgenen, og at du i stedet for å oppleve det klare rommet som potensielt er der for deg, begynner å tenke på de problemene du opplevde på jobben dagen før. Du husker det dilemmaet du sto midt oppe i. Du tenker på ubehaget. Du tenker på disharmonien. Når du konsentrerer deg i så lite som 17 sekunder om dette, vil flere lignende tanker dukke opp i sinnet ditt. Hvis du fortsetter å tenke disse tankene i 17 sekunder til, vil det skje en videre fremdrift. Nye 17 sekunder, enda mer fremdrift, helt til du krysser noe så kortvarig som en 68 sekunders terskel. I løpet av denne korte perioden vil du ha gått glipp av gjenklangen med kilden til alt som er.» Vel verdt å merke seg for alle som måtte ha en tendens til å bruke tid på ergrelser og problemer!

Abraham understreker at 17-sekundersregelen gjelder alt: «Det vil være til stor hjelp for dere å erkjenne at loven om tiltrekning - enten dere er bevisst på den eller ikke - responderer på den vibrasjonen dere utstråler akkurat nå, og at det derfor skjer en fremdrift.» Føles en tanke god, kan vi konsentrere oss om den, tenke mer på den, skrive den ned, diskutere den med andre - bevisst oppmuntre til fremdrift. Jo mer konkret tanken er, jo raskere skjer fremdriften. Jo mer generell tanken er, jo tregere skjer fremdriften. «Forsøk å finne frem til en generell tanke som føles god,» sier Abraham, «og forsøk å bli i den til fremdriften kommer i gang, og legg deretter merke til på hvilken måte dagene blir annerledes nettopp på grunn av dette.»

Når vi har holdt på med dette i 30 dager, vil vi forstå hva de snakker om, sier den vise sjelegruppen, som ofte understreker at loven om tiltrekning er motoren som driver de vibrasjonene som styrer alt. Hvis vi tenker en tanke tilstrekkelig lenge, vil den bli til vanetenkning, som etter hvert blir til faste overbevisninger.

Abraham har merket seg at vi av og til fortsetter å videreføre overbevisninger som ikke tjener oss, men de kommer med forslag til en enkel løsning: Rett etter at vi har våknet, er disse overbevisningene så svake at det er enkelt å bytte dem ut med bedre alternativer. Det kan med andre ord lønne seg å slumre litt i glade tanker og følelser før man slipper hverdagen helt til.

Å lese Virkelighet speiler vibrasjon gir en god følelse av å være til stede når mesterne møtes.

Til toppen

Utdrag

Abraham. I det siste har vi snakket mye om tiltrekningspunktet deres. Folk flest har ingen anelse om at de utstråler et signal, og at alt som kommer til dem, kommer som en respons på det signalet de utstråler. Vi kaller det tiltrekningspunktet deres.

Følelsene deres er klare indikatorer på den sammensetningen av vibrasjoner som er i funksjon hos dere til enhver tid mellom det ønsket dere har i forbindelse med et tema og de trossystemene dere har om det samme temaet. Dere har et emosjonelt veiledningssystem som består av alle de emosjonene dere føler fra frykt og fortvilelse til emosjoner som føles bedre, for eksempel frustrasjon og overveldethet, til emosjoner som føles enda bedre, som håp og kjærlighet, glede og takknemlighet. Jo bedre følelser emosjonen frembringer, jo mindre forskjell vil det være i vibrasjonene mellom den aktuelle tanken og det ønsket dere har.

Når dere føler en emosjon, for eksempel dårlig humør, er det som om dere befinner dere på den vibrasjonsplattformen for dårlig humør når det gjelder tiltrekning, noe som gjør det sannsynlig at dere vil møte andre personer som også er i dårlig humør så lenge det er denne vibrasjonsplattformen dere befinner dere på. Med andre ord: Når dere opplever en dag der dere møter mange personer som er i dårlig humør, vil det være til fordel for dere om dere innser at dere befinner dere på nettopp denne plattformen. Den er tiltrekningspunktet deres, og det er derfor disse personene kommer til dere.

Det kan være til stor nytte å forstå at dere har et tiltrekningspunkt, og at dere kan kontrollere det. Den beste muligheten dere har til å kontrollere det, er med det samme dere våkner om morgenen. Det tar ikke lang tid å forvandle tiltrekningspunkt - 20, 30, 40 eller 50 dager dere våkner i ikke-motstand og deretter bevisst konsentrerer dere om å opprettholde tilstanden av stadig mindre motstand - vil utgjøre en stor forskjell når det gjelder hvordan dere føler dere og når det gjelder alt som kommer inn i erfaringsverdenen deres. Dere vil begynne å motta innsikt og positive manifesteringer som gode følelser, og gode ideer vil begynne å strømme til dere.

Når dere befinner dere på denne høye plattformen vedvarende, og dere klarer dere gjennom hele frokosten uten å falle av, og deretter helt til lunsj og deretter resten av dagen, vil dere være i stand til å gjenkjenne forbindelsen mellom alt det fine som skjer dere denne dagen og den motstandsfrie vibrasjonen dere bevisst har klart å oppnå. Og da, og først da, vil dere være i stand til bevisst å samskape med det ikke-fysiske.

Til toppen

Om forfatter Wayne W. Dyer

Wayne W. Dyer (1940-2015) var en internasjonalt anerkjent forfatter på området selvutvikling. Han har skrevet mer enn 40 bøker. På norsk foreligger blant annet Inspirasjonens stemme, Fra ønske til virkelighet og Ingen flere unnskyldninger! i tillegg til to DVD-er. www.drwaynedyer.com

Esther Hicks har sammen med sin nå avdøde ektemann Jerry produsert Leading Edge Abraham-Hicks' lære fra 1986. På norsk foreligger Du får alltid det du ber om, Likt tiltrekker likt og Følelsenes forunderlige kraft. I november 2011 tok Jerry overgangen til det ikke-fysiske, og nå fortsetter Esther å lede Abraham-seminarene med hjelp fra sine fysiske venner og medarbeidere og, selvfølgelig, med ikke-fysisk hjelp fra Abraham og Jerry. www.abraham-hicks.com">www.abraham-hicks.com

Til toppen