Vitaminfylt vann (Heftet)

Smakfullt, nærende og slankende

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Femti fargerike forslag med flotte fargebilder og informativ tekst som viser deg hvordan du lekende lett gjør naturlig sunt vann enda sunnere.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Infused Water
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202646608
Omtale Vitaminfylt vann

Vann på et nytt nivå

Er vann med sitronskive i det første du tenker på når du ser denne boken, har du mye spennende i vente fra de mer enn 100 sidene med inspirerende forslag til hva annet sunt du kan ha i vannet ditt! Og alt du kan gjøre med godsakene når vannet er drukket opp.

Utvid repertoaret med bær, frukter, grønnsaker og krydder du neppe hadde forestilt deg at du kunne bruke på lignende vis som sitronskiven. Del, skjær og hakk sunne og saftige fargerike  vitaminbomber, slipp dem ned i glasset eller karaffelen og fyll på med friskt vann. Vær gjerne kreativ med hva du drikker vannet av – kanskje et stort ballongglass gjør mer stas på innholdet enn et kjøkkenglass? 

Naturlig detox
Danske Sandra Pugliese er opptatt av smak, sanselighet og sunnhet. Vitaminfylt vann er ikke bare blitt en fryd for øyet og en opplevelse for ganen, du får også vite hva de ulike ingrediensene gjør for fordøyelsen, helsen og velværet. Som hun påpeker, er vann i seg selv utrensende, og med tilsetning av bær, frukt og grønt vil kroppens naturlige avgiftningsprosess stimuleres ytterligere.

Vann skal nytes!
Hvor mye skal du drikke hver dag? Ekspertene strides. Sandra forhørte seg med spesiallege og heilpraktiker Anna Iben Hollensberg som anbefaler 1 liter vann per 30 kg kroppsvekt. Det kan inkludere juicer og urteteer, men ikke kaffe og sort te som er vanndrivende. «Drikk rikelig med vann og velg frukt, grønt og urter av god kvalitet. Drikk før du blir tørst, og drikk heller et glass for mye enn et for lite. Du kan oppta ca. 1 dl hvert 15. minutt, så det gir ingen mening i å drikke 1 liter av gangen. Du kan derfor være dehydrert selv om du drikker 2–3 liter om dagen. Vann skal ikke helles ned, men nytes!»

Hvorfor tilsette noe?
Holder det ikke med vann alene? Jo, men tilsatt frukt og grønt blir vannet vitamin- og mineralberiket, noe som hjelper vannet å trenge inn i cellene og vevet. En kropp med gode mineral-salt-nivåer holder bedre på væske. Hollensberg erfarer at mange har for lav væskeprosent i kroppen, noe som fysiologisk sett er et aldringstegn, og at dette er et økende problem. Derfor kan vitamin (og mineral-) beriket vann være å foretrekke frem for vann alene.

Femti like fristende oppskrifter kan gjøre det vanskelig å velge. La din egen smak, humøret og sesongens varer avgjøre. Men velg alltid frukt, grønt og urter av god kvalitet, helst økologisk.

Til toppen

Om forfatter Sandra Pugliese

Sandra Pugliese er selvlært kokk med flere kokebøker bak seg. Hun er opptatt av mat som medisin og brenner for å vise sine lesere hvilke mirakler de rette råvarene kan utrette for kropp og sinn.

Tina Brok Hansen er kunstnerisk utdannet fotograf. Hun har et øye for detaljer, og mat, interiør, hage, livsstil og portretter er hennes spesialfelt innenfor fotografi.

Til toppen