Yoga som terapi (Innbundet)

Forfatter:

og

Målfrid Sand (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 232
Illustratør: Sand, Målfrid
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243010055
Kategori: Selvutvikling
Omtale Yoga som terapi

Terapeutisk yoga

Ved å fokusere på og påvirke kroppen, kroppsholdningen og pusten, kan du endre dine tanker og følelser

Yoga gir helsegevinster som økt styrke, balanse og smidighet, og ved aktiv bruk av pust og oppmerksomt nærvær bidrar yoga også til økt konsentrasjon, dypere avspenning og mer energi. Yoga som terapi fokuserer på yoga som et redskap til å håndtere de utfordringer som angst og uro, depresjon, stress og utbrenthet, traumer og tilknytningsvansker foruten spise- og søvnproblemer kan gi.

 

Maja Thune er spesialpedagog og uttrykksterapeut, Gunnar Egeberg er lege og psykiater. Begge er yogainstruktører og opptatt av yoga (og mindfulness) som behandlingsform i psykiatrien. De ser at økt styrke og bevegelighet virker positivt inn på tanker og følelser og at yogaøvelsene gir mestringsfølelse og økt selvtillit. Fotograf Målfrid Sand har tatt bokens instruktive og stemningsskapende bilder. Hun er yogalærer i Oslo Fengsel og ser daglig behovet for yoga som terapeutisk verktøy.

 

Forfatternes kloke refleksjoner og personlige tone, og fotografens tankevekkende etterord og kledelige bilder gjør dette til en rik og innsiktsfull bok om yoga som alle med interesse for denne «treningsformen» vil ha glede og nytte av å lese enten man strever med en eller flere av nevnte lidelser eller ei.

 

Med fyldige beskrivelser av kjente øvelser og deres virkning på en rekke lidelser, om betydningen av pusten og oppmerksomt nærvær, og tips om utstyr og praktiske råd.

Til toppen