Yogaens 7 åndslover (Innbundet)

en veiledning i å helbrede kropp, sinn og sjel

Forfatter:

og

Bjarte Kaldhol (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 230
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The seven spiritual laws of yoga
Oversatt av: Kaldhol, Bjarte
ISBN/EAN: 9788204101242
Kategori: Selvutvikling
Omtale Yogaens 7 åndslover

En av vår tids mest fascinerende åndelige mestere gir deg de redskapene du trenger for å integrere yogaens sju åndelige lover i dagliglivet. Med mantraer, pusteøvelser og utvalgte yogastillinger.

Til toppen

Utdrag

Yoga blir stadig mer populært i den vestlige verden. Selv om den viktigste motivasjonen din for å ta et yogakurs er å gå ned i vekt eller å utvikle en mer muskuløs kropp, kan du ikke unngå de mer subtile fordelene, som innebærer økt vitalitet og en merkbar reduksjon av stressnivået. Yoga er et praktisk system for å vekke vårt potensial. Det krever ikke at du tror på et sett av prinsipper for at du skal kunne høste fordeler av det, tvert imot skaper regelmessig yogapraksis på naturlig vis et sunt livssyn basert på direkte erfaring av verden gjennom et mer fleksibelt nervesystem. Gjør du yogaøvelser regelmessig, vil både tanke- og følelseslivet ditt endre seg.

Yoga er den sentrale bestanddelen av det omfattende systemet i indisk filosofi som kalles vedisk vitenskap. Med røtter i Indusdalens sivilisasjon, som går 5000 år tilbake, representerer vedaene opplyste vismenns erkjennelse av universets opprinnelse og livets utvikling. Vedaene er diktverker som uttrykker evig visdom, og yoga er det praktiske aspektet av vedisk vitenskap. Yoga er et system som vi kan bruke til å komme i direkte kontakt med livets visdom. De som praktiserer yoga - yogiene - er dynamiske og skapende krefter for positiv forandring. En yogi vet at sinnet og kroppen befinner seg i den foranderlige verden, mens hans innerste vesen - sjelen - befinner seg i en dimensjon hinsides all forandring.

Yogaens 7 åndslover er utviklet for den som ønsker å bringe sin yogapraksis ned på et dypere plan ved å bruke kroppen til å få adgang til mer utvidede nivåer i sinnet. Dette er yogaens velprøvde verdi - å kultivere en indre tilstand av fokusert årvåkenhet som ikke kan forstyrres av livets uunngåelige tummel og uro.

Til toppen

Om forfatter Deepak Chopra

Deepak Chopra er født i New Dehli i India i 1948, og er bosatt i USA. Han er lege med spesialitet i indremedisin og endokrinologi (læren om hormonenes virkemåte). Deepak Chopra har skrevet 25 bøker som er oversatt til 35 ulike språk. Times Magasin valgte i 1999 Chopra som en av de 100 mest betydningsfulle mennesker i det 20. århundre.

Til toppen