Zen i bueskytingens kunst (Innbundet)

Forfatter:

Aud Greiff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 93
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Zen in der Kunst des Bogenschiessens
Oversatt av: Greiff, Aud
ISBN/EAN: 9788282200691
Kategori: Selvutvikling
Omtale Zen i bueskytingens kunst

Hva er egentlig zen?

Et svar er å finne i bueskytingens kunst

Et møte med kunsten å skyte med pil og bue blir for den tyske forfatteren og filosofen Eugen Herrigel (1884-1955), et ekte møte med zen-buddhismen. Han erfarer at konsentrasjon og muskelbruk bare er ytre aspekter ved det å skyte med pil og bue; det er trening av bevisstheten som denne kunsten dreier seg om, som blir en årelang øvelse i å bli fri fra seg selv, uten å miste seg selv.

Det er uvesentlig å treffe blink, sier mesteren til Herrigels forbauselse. Med det mener han at det er ikke aktiviteten som er viktig, men alvoret den utføres med. Viktigheten av å utføre en hvilken som helst aktivitet med full tilstedeværelse er hva zen handler om. Hvorfor, trer tydelig frem fra fortellingen.

Zen i bueskytingens kunst er en glimrende innføring i zen, nærmest folkeliggjort gjennom Herrigels beretning om sitt opphold i Japan og møtene med buskyttere. Boken som kom ut første gang i 1948 er oversatt til en rekke språk og trykkes fortsatt i nye opplag og utgaver verden over. Denne utgaven av klassikeren er utstyrt med et innsiktsfullt forklarende forord av ”bueskytter”, filosof, kognitiv terapeut og tidligere buddhistmunk Viggo Johansen, i tillegg til det klassiske forordet av den kjente buddhisten og zenforskeren D.T. Suzuki (1870–1966).

Til toppen