GOD ALLEHELGENSAFTEN!

There is magic in the night when pumpkins glow by moonlight

Halloween er like rundt hjørnet, og for å få mest ut av de fantastiske fargene, stemningen og gresskarlyktene er det gøy å begynne allerede nå!
Her i Norge kan det ofte føles som at Halloween kun er en kommersiell dag fra USA, men opprinnelsen for Halloween er sagt å komme fra gamle, keltiske innhøstningsfeiringer, spesielt den gæliske feiringen kalt Samhain. Bruken av gresskarlykter til denne feiringen er også fra Irland. De som lagde dem mente gresskarlyktene representerte ånder eller overnaturlige vesener, og at de ble brukt til å avverge onde ånder.

For oss i Energica er gresskarlyktene et must for å lysne opp høstmørket, feire Allehelgensaften og høsten!

Her er våre beste tips for flotte gresskarlykter:

  • Når du skal skjære av toppen, skrå kniven inn mot midten av gresskaret, ikke skjær rett ned, for da kan det ende med at lokket ditt ikke holdes på plass og faller ned i lykten.
  • Ta ut alt av innmaten i gresskaret, det er viktig å få ut mest mulig slik at gresskaret ikke råtner så fort. (Ta vare på frøene, de skal vi bruke til noe etterpå)
  • Bruk sprittusj til å tegne på mønsteret du ønsker å skjære ut, det trenger ikke være et fjes. For eksempel skjærer du mange små hull over hele vil gresskaret se ut som en stjernehimmel!
  • Legg gresskaret stødig i fanget ditt og begynn å skjære ut mønsteret du ønsker.
  • Når du er ferdig, gni hele innsiden og utsiden av gresskaret med sitron slik at det holder lengre.
  • Strø litt kanel på innsiden av lokket før du tenner lyset og setter lokket på, da vil det komme en herlig duft av gresskarpai når lyset er tent!

Tag oss gjerne i bildene dine med #energicagresskar hvis du lager noen lykter selv!

 

Og så er det over til gresskarfrøene, vi vil jo ikke sløse noe!

  • Rens frøene fri for gresskar-innmat og skyll de godt i et dørslag.
  • Sett stekeovnen på 180°C
  • Spre gresskarfrøene utover en stekeplate med bakepapir under.
  • Ha olje og ønsket krydder over. Salt er kjempegodt, men ønsker du mer spennende smaker tilføy litt chili, kanskje hvitløkspulver og/eller pepper!
  • Sett frøene inn i oppvarmet ovn i ca. 10 min eller til de begynner å bli gyllenbrune.
  • La det avkjøles helt før du flytter de fra platen til en lufttett oppbevaringsboks eller bare spiser de!

Håper det faller i smak!

God Allehelgensfeiring fra oss i Energica!