Det mener Theresa Cheung, forfatter av boken 21 livsendrende ritualer, og det eneste du trenger for å klare det er et åpent sinn som er villig til å gjøre endringer i gamle rutiner og tilnærme deg hver nye dag litt annerledes og et hjerte som vet hva som er bra for deg. Det er også bare en betingelse for å få det til å fungere: Du må utføre alle 21 ritualer, hver dag, uten unntak, i 21 dager. Som Aristoteles sa: «Du er det du gjentar».

Livsendrende ritual nr.2 handler om å stå opp om morgenen og strekke seg, og ikke rekke ut hånden etter telefonen. Theresa Cheung forklarer at grunnen til at vi ikke skal ta i telefonen som det første vi gjør er fordi det sender en beskjed til hjernen om at meldinger og alt annet som foregår på telefonen din er viktigere enn det du selv er. Hun fortsetter med å forklare at det er helt avgjørende at du setter deg selv i sentrum disse første våkne øyeblikkene av en ny dag. Anerkjenn viktigheten av dine behov. Dette er ikke egoistisk, det er faktisk det stikk motsatte. For du kan aldri gi noe til andre som du ikke først gir til deg selv.

Så prøv dette ene ritualet. Start dagen med en god strekk. Kjenn hvordan du føler deg når du bare nyter det å strekke seg om morgenen, og ikke starter dagen med e-poster, meldinger og gjøremålslister. Og så finner du resten av ritualene i Theresa Cheungs bok 21 livsendrende ritualer.