Grillet ananasspyd med gurkemeiesirup og aprikos

Grilling betyr ikke nødvendigvis bare pølser, hamburgere og store kjøttstykker. I boka til Jan Ivar Nykvist får du inspirerende oppskrifter på alt det andre man kan legge på grillen. Her får du en oppskrift på friske og gode ananasbiter som passer perfekt til dessert!

Ingredienser (4.pers)

1 ananas

3 dl ananasjuice

1 dl brunt sukker

1 ss gurkemeie

1 vaniljestang, splittet i to

1 dl tørkede aprikoser

4 ss mascarpone

2 ss god honning

1 økologisk lime

 

Forberedelser (20 min)

Ha ananasjuice, brunt sukker, gurkemeie og vaniljestang i en kjele. Grovhakk aprikosene og ha dem i kjelen. La koke til sukkeret er løst opp og laken begynner å tykne.

Skrell ananasen og kutt den i avlange biter. Ha ananasbitene i kjelen og dra kjelen av varmen. Avkjøl. Dette kan du gjerne gjøre dagen før du skal lage desserten.

Bland mascarponen med honning og skallet fra limen. Smak til med limesaft.

 

Ved grillen (15 min):

Tre ananasbitene på spyd. Skrap av det meste av gurkemeiesirupen.

Grill ananasen på direkte varme til de er gylne rundt hele. Dette tar 3-4 minutter.

Flytt spydene over på indirekte varme. Legg dem i en ildfast form eller aluminiumsfolie. Pensle spydene med gurkemeiesirup.

La ananasen ligg til de er myke. Dette tar ca 10 minutter.

Server den grillede ananasen med mascarpone og ekstra gurkemeiesirup.

 

God sommer!

Grill enkelt, smakfullt - og sunt!

Sunt på grillen

Grilling betyr ikke nødvendigvis bare pølser, hamburgere og store kjøttstykker. Her er inspirerende oppskrifter på alt det andre man kan legge på grillen.

Grillmester Jan Ivar Nykvist ønsker å formidle et sunnere aspekt ved grillingen. Mange tenker på grilling som en «risikosport» med store kjøttstykker, kryddersmør, feite dressinger og høyt blodtrykk. Jan Ivar vil vise en litt sunnere og grønnere side ved grillingen.