Grilling betyr ikke nødvendigvis bare pølser, hamburgere og store kjøttstykker. I boka til Jan Ivar Nykvist får du inspirerende oppskrifter på alt det andre man kan legge på grillen. Her får du en oppskrift på friske og gode ananasbiter som passer perfekt til dessert!

Ingredienser (4.pers)

1 ananas

3 dl ananasjuice

1 dl brunt sukker

1 ss gurkemeie

1 vaniljestang, splittet i to

1 dl tørkede aprikoser

4 ss mascarpone

2 ss god honning

1 økologisk lime

 

Forberedelser (20 min)

Ha ananasjuice, brunt sukker, gurkemeie og vaniljestang i en kjele. Grovhakk aprikosene og ha dem i kjelen. La koke til sukkeret er løst opp og laken begynner å tykne.

Skrell ananasen og kutt den i avlange biter. Ha ananasbitene i kjelen og dra kjelen av varmen. Avkjøl. Dette kan du gjerne gjøre dagen før du skal lage desserten.

Bland mascarponen med honning og skallet fra limen. Smak til med limesaft.

 

Ved grillen (15 min):

Tre ananasbitene på spyd. Skrap av det meste av gurkemeiesirupen.

Grill ananasen på direkte varme til de er gylne rundt hele. Dette tar 3-4 minutter.

Flytt spydene over på indirekte varme. Legg dem i en ildfast form eller aluminiumsfolie. Pensle spydene med gurkemeiesirup.

La ananasen ligg til de er myke. Dette tar ca 10 minutter.

Server den grillede ananasen med mascarpone og ekstra gurkemeiesirup.

 

God sommer!