.

Har du hatt en opplevelse du vil dele?

Har du en egen forunderlig fortelling som du har lyst til å dele med Energica? Kanskje har du hatt besøk av engler, vært i kontakt med ånder, opplevd mystiske lys på himmelen, eller noe helt annet innenfor vårt univers. Skriv det ned, send det til oss og få muligheten til å bli publisert på vår nettside!

 

Dersom vi plukker ut din historie vil den bli publisert med ditt fornavn og alder, samt hvor og hvilket år opplevelsen skjedde. Vi forbeholder oss retten til å gjøre en språklig redigering av teksten før publisering.

 

Send din historie, inntil 1000 ord, til:
energicakonkurranse@cappelendamm.no

 

Publiserte historier belønnes med en tilsendt gave fra oss.

 

 

Publiserte historier

Den forsvunnede nøkkelen

For ca. 13  år siden skulle min datter som da var 19 år og jeg vaske to nye leiligheter for et rengjøringsbyrå som jeg jobbet for. Det var mye snø fra før, nesten 1,5 meter høye brøytekanter, og det hadde kommet enda mer i løpet av natten. Jeg fikk låne bil fra byrået, og vi kjørte av sted med bilen full av utstyr. Vi startet fra Tønsberg på morgenen og regnet med at jobben kom til å ta nesten hele dagen. Jeg hadde fått beskjed om  at leilighetene var helt nye og lå over hverandre i en skråning.

LES MER

Gul sand, kastanjer og en pakke røyk

At jeg har levd før, er ikke noe jeg tror – det er noe jeg vet. Dette høres unektelig skråsikkert ut, men  jeg mener å ha fått bevis for minner fra et tidligere liv.

Det begynte med en merkelig drøm som ikke lignet noe annet jeg har drømt verken før eller senere. I drømmen var jeg – 1,85 høy, lys nordmann i førtiårene – en kortvokst, mørk, velkledd ung mann som sto i trengselen på plattformen av en sporvogn og gjorde seg klar til å gå av.

LES MER

Hunden Whoopie

I 2002 bestemte sønnen vår med ektefelle å skaffe seg en hund. Valget falt da på en dvergschnauzer som fikk navnet Whoopie – oppkalt etter skuespillerinnen Whoopi Goldberg. Etter en del år i Norge flyttet familien til utlandet. Hunden kunne de ikke ta med, og det resulterte i at vi overtok henne.  Dette var ikke noe problem da hun hadde vært mye hos oss tidligere, og var godt kjent med forholdene. Etter mange gode år ble dessverre Whoopie syk, og dyrlegen mente at det ikke var noe som kunne gjøres. Det hjalp ikke med medisiner, og hun sovnet inn med et stille sukk der hun alltid elsket å sove om natten – i vår seng.

LES MER

Den gamle kvinnen ved urtehagen

Helt fra jeg var liten har jeg hatt «følge» av et bilde av en eldre vakker kvinne kledt i langt skjørt, grått hår satt opp i en løs topp og en kurv full av urter på armen. Jeg har kalt henne urtekvinnen, og i min fantasi har hun vært en slags drømmebestemor.

Hun har vandret på en stor, frodig blomstereng og plukket urter som hun har brukt i mat og til medisin. Landsbyens innbyggere kom til henne for hjelp og helbredelse.

 

LES MER