Vi har funnet to friske salatoppskrifter i Anthony Williams Livsforvandlende mat som er perfekt til påske og vår!

Redikksalat

 

Gir 2 porsjoner

Denne enkle salaten er en liten helsebombe bestående av den jordnære reddiken og den lette agurken, vendt i urter, olivenolje og sitronsaft. Avslutt den med et dryss av havsalt, så har du en deilig rett som passer på ethvert brunsjbord eller ved en lunsjsammenkomst. Pass på at du bruker de sprøeste, vakreste reddikene du kan få tak i, så de kan løfte retten – og glem ikke å ta vare på reddikbladene til bruk i en juice, en suppe eller i andre retter!

2 kopper reddiker i skiver

2 kopper agurk i skiver

2 ss finhakket estragon

4 ss finhakket dill

2 ss olivenolje

Saften av ¼ sitron

½ ts havsalt

Legg reddikskivene og agurkskivene i en middels stor bolle og bland i alle de andre ingrediensene. La salaten stå til avkjøling i kjøleskapet i et kvarter før servering

Husk at du kan spise reddikbladene rå eller kokte. De skal behandles som alt annet bladgrønt. En fin måte å innta dem på er å hakke dem opp og drysse dem over en salat.

Salat av bladgrønt med sitrondressing

Denne enkle salaten er full av smak og perfekt til en lunsj på jobben. Bare hold dressingen for seg selv til du skal spise, så har du en velsmakende, delikat lunsj du kan nyte ved skrivebordet. Pass på at du velger rå pistasienøtter hvis du kan. De er møre, og de er helt perfekte sammen med sødmen i jordbærene og skarpheten i sitronen.

½ kopp sitronsaft

¼ kopp olivenolje

2 ss rå honning

8 kopper bladgrønt

2 kopper jordbær i skiver

½ kopp usaltede, rå pistasienøtter

Dressingen lager du ved at du blender sitronsaften, olivenoljen og honningen til alt er godt blandet. Vend bladgrønnsakene i dressingen i en stor bolle til alle bladene er jevnt dekket. Fordel salaten i individuelle skåler. Topp med jordbærene og pistasiene.

 

Håper det smaker!